22.7.13

Η μαγεία του Contouring!

Hello beauties!
Για πόσες από εσάς το contouring ή αλλιώς τα κοψίματα είναι ένα βήμα του μακιγιάζ που απλά παραλείπετε; Για εμάς ήταν σίγουρα κάπως έτσι για πολύ καιρό μέχρι που ανακαλύψαμε πόσα ‘μαγικά’ μπορεί να κάνει.


Όταν απλώνουμε το foundation στο πρόσωπό μας ουσιαστικά δημιουργούμε ένα λευκό-κενό καμβά πάνω στον οποίο θα δουλέψουμε το μακιγιάζ μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε τα κοψίματα για να δώσουμε πάλι στο πρόσωπό μας διαστάσεις.

 Ουσιαστικά τα κοψίματα είναι ένα παιχνίδι με τις σκιές και το φως. Αν προσέχατε  στο μάθημα των καλλιτεχνικών στο σχολείο, θα θυμάστε ότι χρησιμοποιούμε πιο σκούρες σκιές για να δώσουμε σε
μία περιοχή βάθος ή να την μικρύνουμε, ενώ ρίχνουμε φως στις περιοχές που θέλουμε να αναδείξουμε και να κάνουμε να ξεχωρίζουν.

Αν είστε ακόμη λιγάκι μπερδεμένες, ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Για να τονίσουμε τα ζυγωματικά
χρησιμοποιούμε μία matte σκουρόχρωμη πούδρα (ή ένα bronzer) και ακολουθούμε τη φυσική γραμμή των ζυγωματικών μας από τη μέση του αυτιού μας προς τη γωνία των χειλιών μας.
Μετά το σχηματισμό της γραμμής σβήνουμε με απαλές ανοδικές κινήσεις.

Για να μικρύνουμε το μέτωπο
επίσης με μία σκούρα πούδρα σκιάζουμε το μέτωπό μας ακολουθώντας ακριβώς τις ρίζες των μαλλιών μας. Με ένα highlighter τραβάμε την προσοχή στο κέντρο του μετώπου μας.

Για αν κοντύνουμε το πρόσωπό
εφαρμόζουμε μία σκούρα πούδρα κατά μήκος στο μέτωπο και το πηγούνι μας.

Για να στενέψουμε το πρόσωπο
σκιάζουμε με μία σκούρα πούδρα όλο το περίγραμμα του προσώπου μας.

Για να απαλύνουμε το σαγόνι
περνάμε με μία σκούρα πούδρα τις εξωτερικές πλευρές του πηγουνιού μας.

Για να στενέψουμε ή να ισιώσουμε τη μύτη
χρησιμοποιώντας το πινελάκι για τα φρύδια εφαρμόζουμε δύο λεπτές κάθετες γραμμές με σκούρα πούδρα και στις δύο πλευρές της μύτης μας. Έπειτα προσθέτουμε highlighter στο κέντρο της μύτης και σβήνουμε πολύ καλά την ένωση των χρωμάτων.

Για να τονίσουμε το κόκκαλο των φρυδιών
με ένα λεπτό πινελάκι σκιών εφαρμόζουμε σκούρα πούδρα κατά μήκος της πάνω γραμμής του φρυδιού και τονίζουμε με ένα ανοιχτόχρωμο highlighter την κάτω πλευρά του τόξου του φρυδιού μας.

 Μην ξεχνάτε πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό το καλό σβήσιμο του χρώματος, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον παράξενο.
Φυσικά η τεχνική των φωτοσκιάσεων δεν αντικαθιστά το ρουζ μας γι’αυτό μην ξεχνάτε να προσθέτετε λίγο από το αγαπημένο σας ρουζ στα μήλα.

 Ακόμη κι αν σας ακούγεται super περίπλοκο αξίζει να το δοκιμάσετε και θα διαπιστώσετε και μόνες σας πως το μακιγιάζ μπορεί να πάρει πολλές φορές το ρόλο μιας μικρής πλαστικής επέμβασης και να έχει ‘μαγικά’ αποτελέσματα.
Αν δεν μας πιστεύετε ρωτήστε τις stars...  ;)

Μέχρι το επόμενο post
XOXO
Jenny  - Gogo

6 σχόλια:

 1. Πολύ ωραίο καλογραμμένο και χρήσιμο ποστ!
  thanks girl!

  xx
  FashionEvELand | FEEL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καθόλου δύσκολο! Η παρουσίαση και η περιγραφή σας ήταν τέλεια! Σύντομη, ξεκάθαρη και περιεκτικότατη!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ωραίο post!! Τα εξηγείται όλα με πολύ απλά λόγια και κατανοητά!! Μπράβοοο :) xoxo

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © by Our Beauty Wonderland. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design