26.6.13

Πώς να βρείτε την τέλεια μάσκαρα | Homemade mascara .... from Egypt with love

Γεια σας, beauties!

 Στο σημερινό post θα ασχοληθούμε με τις μάσκαρα. Ξέρουμε όλες ότι η μάσκαρα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του γυναικείου μακιγιάζ. Είναι το προϊόν που αναδεικνύει τα μάτια και δίνει ένταση στο βλέμμα.

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες καλλυντικών βγάζουν συνεχώς καινούριες μάσκαρα με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ποια να πρωτοδιαλέξουμε! Η επιλογή δεν είναι καθόλου απλή καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτούμε για να καταλήξουμε στην perfect mascara για μας!

 Υπάρχουν οι μάσκαρα που δίνουν όγκο, μήκος, με πλαστικό βουρτσάκι, με καμπύλες ή ευθείες ράβδους. Επειδή όλα αυτά αντί να μας βοηθούν μας μπερδεύουν, πάμε να δούμε τι πρέπει να προσέξουμε στη μάσκαρα που έχουμε σκοπό να αγοράσουμε: 

Η φόρμουλα ( το σημαντικότερο )
 Σύμφωνα με τη Debra Coleman Nally, τη διευθύντρια Έρευνας και καινοτομίας της Maybelline New York "η μάσκαρα είναι πάντρεμα φόρμουλας και εφαρμογής". Το βουρτσάκι και το σχήμα του επηρεάζει φυσικά την εφαρμογή, βοηθούν τη φόρμουλα να φτάσει σε όλη την επιφάνεια των βλεφαρίδων.

Βούρτσα και σχήμα
Υπάρχει ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία μάσκαρα με διαφορετικά βουρτσάκια και αυτό γιατί το κάθε βουρτσάκι έχει και διαφορετικό σκοπό. Άλλα είναι για καμπυλωτές βλεφαρίδες ( καμπυλωτό βουρτσάκι), άλλα για επιμήκυνση ( ευθύ, στενό βουρτσάκι) και άλλα για όγκο ( χοντρό βουρτσάκι με πυκνές τρίχες). Γενικά οι βούρτσες με μικρότερες τρίχες είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν. 

Εφαρμογή
Βουτήξτε το βουρτσάκι από μία φορά στο προϊόν για κάθε μάτι. Η εφαρμογή θα πρέπει να ξεκινά με ορά από τις ρίζες των βλεφαρίδων προς τις άκρες. 

Οι δικές μας αγαπημένες μάσκαρα από αυτές που κυκλοφορούν τελευταία είναι: 
- Sexy Black Mascara, Golden Rose
- Colossal Volum' express mascara Cat Eyes, Maybelline- Mega Effects, Avon
- X - traordinaire mascara, Seventeen
Αν πάλι είστε σε μία περίοδο που δε σας κάνει κάποια από αυτές και θέλετε μία μάσκαρα μόνο για σας, σας έχουμε τη λύση! Φτιάξτε τη δική σας homemade mascara με φυσικά υλικά. 
Επηρεασμένες από όλες τις ταινίες με την Κλεοπάτρα, ζηλεύοντας τις τέλεια και έντονα βαμμένες βλεφαρίδες της και ψάχνοντας πολύ καιρό πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μόνες μας μάσκαρα, επιτέλους έχουμε την απάντηση! 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 
2 κουταλιές λάδι καρύδας 
-4 κουταλιές τζελ αλόε βέρα 
-½ κουτάλι τριμμένο κερί μέλισσας 
-1 καρβουνάκι που χρησιμοποιούμε στα θυμιατά 
-Μία θήκη από παλιά μάσκαρα 

Μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε το κερί, το τζελ αλόε βέρα καθώς και το λάδι καρύδας. Ανάψτε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει τελείως το κερί. Ρίξτε το καρβουνάκι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μέσα σε μία πλαστική σακούλα μικρή ρίξτε το μείγμα πιέζοντας προς μία γωνία ώστε να είναι συγκεντρωμένο σε ένα σημείο. Στην άλλη άκρη της πλαστικής σακούλας κάντε ένα μικρό κόψιμο. Διπλώστε αυτό το σημείο και πιέστε το υγρό μέσα στο δοχείο για την μάσκαρα. Αυτή την ενέργεια να την κάνετε με προσοχή διότι όπως γνωρίζετε η μάσκαρα μπορεί να σας τα κάνει όλα χάλια. 


Αυτά από εμάς! Περιμένουμε τις γνώμες σας! Ποιά μάσκαρα δε μπορείτε να αποχωριστείτε; Θα δοκιμάζατε ποτέ τη χειροποίητη μάσκαρα; 

Μέχρι το επόμενο post 
XOXO
Jenny - Gogo


Πηγές: newsnow.gr
             k-mag.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Our Beauty Wonderland. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design