27.5.13

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται το καλοκαίρι... ...από την θάλασσα και τον ήλιο
Το αλάτι της θάλασσας και η ζέστη ανοίγουν τα λέπια της τρίχας και εισχωρούν μέσα οι ακτίνες του ήλιου οι οποίες ξεθωριάζουν το χρώμα, προκαλούν ψαλίδα, αφυδατώνουν και τέλος αδυνατίζουν την τρίχα.
Συμβουλές
1) Χρησιμοποιήστε ειδικό αντηλιακό λάδι για τα μαλλιά ειδικά αν έχετε βαμμένα μαλλιά, ντεκαπάζ ξανθό ή πολύ έντονα χρώματα.
2) Χτενίζετε πάντα τα μαλλιά σας ειδικά αν είναι πολύ μακριά πριν μπείτε στην θάλασσα και πιάστε τα με δύο λαστιχάκια ένα στην άκρη και ένα στην βάση των μαλλιών. Καλό είναι γενικά να έχετε πιασμένα τα μαλλιά σας κότσο ώστε να μην ταλαιπωρούνται από τον αέρα και την σκόνη.
3) Φορέστε καπέλο. Το καπέλο είναι η πιο παλιά μέθοδος προστασίας των μαλλιών από τον ήλιο. Διαλέξτε πάνινα ή ψάθινα καπέλα έτσι ώστε να μην ζεσταίνεστε και να αναπνέει η τρίχα.
4) Ξεπλένετε τα μαλλιά σας από το αλάτι με καθαρό νερό αμέσως μόλις βγαίνετε από την θάλασσα.
5) Μετά το ξέπλυμα απλώστε στα μαλλιά σας το αντηλιακό σας λάδι το οποίο προσφέρει αντηλιακή προστασία και συγχρόνως συγκρατεί την υγρασία.
6) Τα μαλλιά σας χρειάζονται αυξημένη περιποίηση το καλοκαίρι, ακόμη και αν δεν είστε στην παραλία. Χρησιμοποιείτε τακτικά ένα λάδι ή σέρουμ μαλλιών προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες.  To λάδι μαλλιών εφαρμόζεται κυρίως σε στεγνά μαλλιά πριν το λούσιμο, από την μέση του μήκους και κάτω για αναδόμηση και ανάπλαση τις τρίχας, όπως και για προστασία του χρώματος στα βαμμένα μαλλιά.
Το Serum μαλλιών εφαρμόζεται κυρίως στις ρίζες των μαλλιών με απαλό μασάζ για περιπτώσεις τριχόπτωσης που χρειάζεται να ενδυναμώσουμε τους θύλακες τις τρίχας χωρίς να βαρύνουμε τα μαλλιά ενώ στις άκρες (αντί για σιλικόνη), αποτρέπει το φριζάρισμα και κάνει τα μαλλιά στιλπνά και λεία.
…στην πισίνα
Το χλώριο της πισίνας λόγω της χημικής του σύνθεσης μοιάζει να λειτουργεί σαν το ντεκαπάζ στα μαλλιά. Ξεθωριάζει, αλλοιώνει το χρώμα και σπάει την τρίχα. Επιπλέον στα πολύ ανοιχτά (σχεδόν άσπρα) βαμμένα μαλλιά προκαλεί μια χημική αντίδραση με το χρώμα και τα κάνει να φαίνονται πράσινα.
Πως θα αποφύγετε το πρασίνισμα των μαλλιών
1) Αν έχετε πολύ ανοιχτά βαμμένα μαλλιά ή πολύ έντονες αποχρώσεις όπως κόκκινο της φωτιάς – μαύρο μπλε κτλ. καλό θα ήταν να μπείτε στην πισίνα με ειδικό σκουφάκι κολύμβησης.
2) Αν δεν φοράτε σκουφάκι ξεπλένετε καλά τα μαλλιά σας με καθαρό νερό μετά το κολύμπι
3) Όπως και στην θάλασσα τα λάδια μαλλιών είναι απαραίτητα πριν και μετά από κάθε βουτιά, όπως και τα καπέλα.
ΤΙΡ: Μια εύκολη λύση για να αποφύγετε το πρασίνισμα των μαλλιών μετά την πισίνα είναι να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με σόδα ή ανθρακούχο νερό όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Φυσική μάσκα για μαλλιά που πρασινίζουν
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας λάδι ελιάς
Για να απαλλαγείτε από τα πρασινισμένα μαλλιά εύκολα και φυσικά, κάντε μασάζ στο κεφάλι σας με αυτό το μίγμα για μερικά λεπτά και μετά ξεπλύνετέ τα καλά και λουστείτε κανονικά ως συνήθως.
ΤΙΡ για βαμμένα μαλλιά
1) Αν τα μαλλιά σας είναι φρεσκοβαμμένα, τις πρώτες 7 μέρες μετά τη βαφή, χρησιμοποιήστε κάθε βράδυ λάδι ελιάς σαν μάσκα για να ενυδατωθούν καλά και να σφραγιστεί το χρώμα.

2) Αποφύγετε τις πολύ ανοιχτές ανταύγειες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Όσο και αν προσέξετε το χρώμα θα ανοίξει και άλλο μόνο από τις βασικές σας μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Υπολογίστε να κάνετε 2-3 τόνους πιο σκούρες ανταύγειες από το χρώμα που θέλετε να αποκτήσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © by Our Beauty Wonderland. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design